Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis”Kaidi Ruusalepp: ideid viivad ellu ikkagi ainult inimesed

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcast’i seekordseks vestluskaaslaseks on Eesti üks edukamaid start-up ettevõtjaid, Funderbeam’i asutaja Kaidi Ruusalepp. Funderbeam pakub maailmas ainulaadset alternatiivset kauplemiskeskkonda, kus start-up ettevõtted saavad kaasata investoreid, ja vastupidi – investoritel on võimalus leida endale meelepärane idufirma investeerimiseks. Kaidiga räägimegi juhtimiskvaliteedi mõjust idufirmade edukusele. Tõdeme, et juht ei juhi mitte tulemusi, vaid eelkõige ikkagi inimesi, ja tulemused tuuakse koju ikkagi meeskonna poolt.

Funderbeam kuulutati möödunud sügisel konkursi European FinTech Awards raames parimaks Euroopa finantstehnoloogia ettevõtteks ja Kaidi on viimasel kahel aastal ära märgitud ka Euroopa ühe mõjukama idufirmade blogi ‘EU-Startups’ 50 edukaima idufirma naisjuhtide edetabelis. Enne Funderbeam’i asutamist oli Kaidi paljudele tuntud ka Tallinna Börsi juhina ning sellele eelnevalt veel ka digiallkirja seaduse väljatöötamise eestvedajana.

Mõtteid vestlusest:

  • Meeskonnatöö tähtsusest. “Idufirmade edu põhikomponent number üks on leida endale õiged võtmeinimesed. Miks see nii oluline on? Aga sellepärast, et ideid viivad ellu ikkagi ainult inimesed; ideid ei vii ellu protsessid ega kontor ega tarkvara, mida kasutatakse — elluviimine on ikkagi tugeva meeskonna töö. Tuleb luua selline meeskond, mis mängib nii hästi kokku, et välja tuleb, kas ilus mäng jalgpalliväljakul või harmoonia, kui me räägime sümfooniaorkestrist. See on väljakutse number üks, siit algab kõik peale.”
  • Inimestega tegelemine on eriti ettevõtte algfaasis oluline. “Kas see meeskond on nii tugev, et suudab tärganud idee ellu viia? Seda eriti esimestel pinevatel aastatel, kus iga meeskonnaliikme roll ühe ettevõtte ülesehitamisel on äärmiselt olulise kaaluga. Mitte keegi ei saa mängida 0,8 koormuse ulatuses, kõik peavad panustama ikkagi pigem 1,3-kordselt. Inimeste leidmine ja motiveerimine esimesel kahel aastal, mil veel otsitakse seda kõige õigemat ärimudelit, ehitatakse toodet ja teenust, käiakse otsimas kapitali — eriti sellisel keerulisel ajal, kus sa ju ei tea, kas sul on järgmisel palgapäeval võimalik töötajatele töötasu välja maksta või mitte, on inimestega tegelemine hästi hästi oluline.”

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)