Alan Adojaan: mis juhtub 2018. aastal? Aastalõpuennustus

Väga populaarne on uue aasta alguses teha järgmiseks kaheteistkümneks kuuks ennustusi. Eelmisel aastal tegin eksperimendi. Lõikasin Igor Mangi ennustuse välja, kleepisin seinale ja siis iga kuu lugesin, mis siis ka täppi läheb. Noh, ütleme nii, et iga teine kuu läks midagi täppi. Aga kaugeltki mitte kõik. Mõned asjad olid ikka väga imestamisväärselt täpselt öeldud, nii et karp jäi lahti paar korda. Samas, enamus oli puhta jama. Tundub, et siin kehtib samuti see vana hea Pareto printsiip ehk 80 : 20 reegel. 20% Mangi ennustustest läks täppi ja enamus mööda. Okei, osa oli seal hallis alas ka, kuna need on nii kirjutatud, et enamik inimesi millegagi saab neid väiteid seostada.

Otsustasin, et proovin siis ise ka ühe ennustuse kirjutada aastaks 2018. Kuna ma tähemärkidest ei jaga midagi, siis tegin sellise üldise horoskoobi, mis sobib igaühele ja kogu planeedile.

2018 tuleb paljuski suurte muutuste aasta

Erinevaid põnevaid ja maailmamuutvaid juhtumisi ootab meid ees nii rahvusvahelisel areenil kui ka kodumaal. Palju hirmutavaid ning katastroofilisi sündmusi on sel aastal juhtumas. Seda nii looduse poolt kui ka inimtegevuse otsesel tagajärjel. Suureneb terrorism ja puhkeb mitu uut sõjalist konflikti. Venemaa agressiivsus kasvab, NATO suunal eriti. Euroopa riigid peavad kindlaid positsioone võtma ja pooli valima. Immigratsiooniprobleemid ainult suurenevad ning kuritegevus kasvab.

Nii poliitikutele kui ka ärimeestele on ette näha keerulist aastat. Poliitikas tuleb ette palju ootamatuid pöördeid, pettumusi ning skandaale, esile kerkivad uued lõustad ning mitmed vanad käsnad vajuvad tagaplaanile. See trend algas juba eelmisel aastal ning jätkub kindlasti ka 2018ndal. Võib juhtuda, et riigi etteotsa tõuseb teinegi naine. Tähtede seis selleks on soodne.

Ka Eestis on ette näha mitut kurba ja pöördelist sündmust, mis rahvast vapustavad. Manalasse variseb mitmeid vanemaid armastatud kultuuriinimesi aga ka poliitikuid. Ka tavainimesi sureb nagu kärbseid. Seltsielu on 2018. aastal väga kirev. Avaliku elu tegelastega juhtub mitmeid skandaale, hävineb maine ning püünele tõstetakse inimesi, kes seda ei vääri. Popmuusika läheb kordades halvemaks.

Samas on hea aasta uute suhete sõlmimiseks nii ärialaselt kui ka isiklikus elus, ent samal ajal tuleb ka pankrotte ridamisi. Paljud sõuavad abieluranda, paljud lahutavad. Lahkuminekute arv üldse suureneb, petmiste ja hooramiste laine tabab nii Eestimaad kui ka üldse lääneriike. Uusi ahistamisi tuleb välja ridamisi ka sealt, kus üldse ei oodanud. Lapsed on talvel pidevalt haiged, ka täiskasvanudki korjavad uusi ravimiresistentseid viirusetüvesid linna pealt kimbuga kokku. Massisolvumine võtab üha ulatuslikumaid mõõtmeid ning taolist vingumise ja halisemise eksponentsiaalset kasvu pole enne siin riigis nähtud.

Ilm mängib pidevalt vingerpusse ja ei tule ei õiget talve ega õiget suve. Isegi kevad ja sügis jäävad lahjaks.

Tuleb üks äraütlemata segane aasta, mis siiski ei jää ei inimkonnale ega ka eestlastele viimaseks. Pidage vastu, armas Maarjamaa rahvas!

Alan Adojaan

Alan Adojaan on Eesti meelelahutusmaastikul tegutsenud pea 20 aastat. Alan kirjutab Edasile oma värvikast elust, reisidest ning sündmustest. Tema nime alt võite leida humoorikaid lugusid elust enesest, kõverpilte maailmast ning kummalisi karaktereid, kes on tegelikult inimesed meie ümber. Tema motoks on: “Kõike ei maksa võtta liiga tõsiselt, eriti iseennast.” Loe artikleid (36)