Cannes Lions parimad reklaamid: Samsung. Ostrich

Tehnoloogiat loovad insenerid. Kui algas suurem tehnoloogiline võidujooks, siis olid insenerid need, kes ka uuest tehnoloogiast rääkisid. Mida kättesaadavamaks aga tehnoloogia muutus, seda selgemaks sai, et need kellega räägiti, ei olnud mitte insenerid, vaid tavainimesed. Arvud ja keerulised lühendid on küll faktidena tugevad, kuid see, mis tekitab inimeses seose ja soovi uue tehnovidina vastu, on siiski emotsioon.

Selle klipi tugevus peitubki lahenduses, kus küllaltki keerulisest vidinast räägitakse ilma ühegi tehnilise faktita. Selleks on valitud põnev kujund – lendamine, millest on vähemalt korra unistanud iga inimene. Eriti vingeks muudab aga selle lahenduse nõks, et lendamine on  projitseeritud ühele vähestest lindudest, kes ei ole võimeline lendama. See tekitab mõnusa seose ja ei tekita vist ühelgi inimesel küsimust, mida teha selleks, et lendamise tunnet nautida.

Klipp: OSTRICH
Klient: SAMSUNG
Teostaja: LEO BURNETT CHICAGO
Auhinnad: Cannes Lions 2017 

  • Gold – Film Craft – Animation
  • Gold – Film Craft – Visual Effects
  • Silver – Film – Durable Consumer Goods
  • Silver – Film Craft – Use of Licensed / Adapted Music
  • Bronze – Cyber – Brand/Product Video
  • Bronze – Entertainment – Online: Fiction under 15 minutes

Koostöös loovfestivali Cannes Lions Eesti ametliku esindajaga Northern Lights Group tutvustab Edasi igal reedel maailma kõige tuntuma ja hinnatuma reklaamikonkursi tähelepanuväärsemaid töid.

Toomas Verrev

Toomas Verrev on reklaamiagentuuri Zavod BBDO loovjuht. Loe artikleid (4)