Saja Lugu: Kerli Soomaalt

Foto: Kaupo Kikkas

Haldjaliku olemusega fotograaf Kerli avas oma esimese fotonäituse “Minu maailm”, kus olid põimunud ilusad Eesti inimesed veel ilusama Eesti looduse vahel. Samuti avas ta sel aastal oma esimese fotostuudio maakodus, millele annavad hiiglaslik puuriit, lopsakas nulg ja üle värvitud aiapink korralikku jõuluhõngu. Maal elamine on andnud talle omaette nägemuse maailmast ja eluviisist. Soomaal toimetades on korraga jalad korralikult maas ja samas mõtted pilvedes. “See koht laeb mind rohkem kui mistahes muu maailma nurk ja aitab mul jääda iseendaks.”

Saja lugu” on dokumentaalne portree Eestist läbi tema inimeste. Neid on sada ja nad on pärit sajast erinevast Eesti paigast. Portreed valmimisprotsessist ilmuvad eksklusiivselt ajakirjas EDASI kogu 2018.a. jooksul, igal nädalal 2 lugu. Kõik lood on leitavad rubriigis siit.

Saja Lugu

“Saja lugu” on Eesti vabariigi sajandaks sünnipäevaks valmiv žanriülene suurteos Eesti inimestest. “Saja lugu” portreteerib neid fotodel ja muusikas ning nende endi sõnadega. Fotograaf Kaupo Kikkas jäädvustab saja eestlase näod ja paigad ning loob sellest koos dramaturg Laur Kaunissaarega ainulaadse fotoraamatu. Helilooja Erki Pärnoja kirjutab mitmeosalise piiridele püüdva teose, mille lavastab Jaak Prints ja kus laval on “Saja loo” peategelased – sada eestlast. Kontsertlavastuse “Saja lugu” maailmaesiettekanne toimub festivali JAZZKAAR avasündmusena 20. aprillil 2018 Noblessneri sadamalinnakus. “Saja loo” aitab publikuni tuua Viru Keskus ja Eesti Vabariik 100. Loe artikleid (70)