Saja Lugu: Õilme Võrumaalt

Foto: Saja Lugu meeskond

Õilmele on olulised perekond ja südamelähedane sünnikoht. Tegemist on Eesti ühe kiireima naisega läbi aegade ja ta töötab eesmärgiga saada kõige kiiremaks. Samuti on Õilme väga andekas meigikunstnik, selles valdkonnas on tema ambitsioon sama suur kui spordiski – saada parimaks.

Saja lugu” on dokumentaalne portree Eestist läbi tema inimeste. Neid on sada ja nad on pärit sajast erinevast Eesti paigast. Portreed valmimisprotsessist ilmuvad eksklusiivselt ajakirjas EDASI kogu 2018.a. jooksul, igal nädalal 2 lugu. Kõik lood on leitavad rubriigis siit.

Saja Lugu

“Saja lugu” on Eesti vabariigi sajandaks sünnipäevaks valmiv žanriülene suurteos Eesti inimestest. “Saja lugu” portreteerib neid fotodel ja muusikas ning nende endi sõnadega. Fotograaf Kaupo Kikkas jäädvustab saja eestlase näod ja paigad ning loob sellest koos dramaturg Laur Kaunissaarega ainulaadse fotoraamatu. Helilooja Erki Pärnoja kirjutab mitmeosalise piiridele püüdva teose, mille lavastab Jaak Prints ja kus laval on “Saja loo” peategelased – sada eestlast. Kontsertlavastuse “Saja lugu” maailmaesiettekanne toimub festivali JAZZKAAR avasündmusena 20. aprillil 2018 Noblessneri sadamalinnakus. “Saja loo” aitab publikuni tuua Viru Keskus ja Eesti Vabariik 100. Loe artikleid (70)