Helena Lass: mis on vaimne vorm & kuidas see aitab elus paremini hakkama saada?

Eesmärk täidetud I Allikas: Andy Morffew, Flickr, CC

Kuna mittekehaliste ehk sisemiste funktsioonide uurimine on üleüldse niivõrd lapsekingades, siis “vaimsest” rääkides pannakse enamasti ühte patta kõik sisemaailmas toimuvad sündmused. Siiski on igasuguse enesejuhtimise ja vaimse vormi absoluutseks vundamendiks praktiline oskus eristada sisemaailma erinevaid osiseid ning nende rakenduse viise. Tööl just seda vaja ongi. Kuid mitte ainult seal.

Hea vaimne vorm on abiks nii tööl kui kodus

Kordaks esmalt üle põhiasjad. Vaimne tähistab niisiis päris isikut, inimest ennast – seda muutumatut ja loomulikku Mina, mis ei sõltu vanusest, meeleoludest, kogemustest ega mõttetegevusest. Paradoks, kuid seda Mina ei tunne Sa enda juures ära. Kuid just see Mina on iga inimese ainus stabiilne alustala ja kui hakkad eristama-uurima, siis leiad ennast praktiliselt kõigi muutuvate sisemaailma protsesside taustal olemas olevat. See Mina ei ole kunagi vormist ära, haige ega probleemne. Sellest aspektist vaadatuna on vaimne vorm täiesti ebatäpne termin.

Helena Lass

Helena Lass on arst, ettevõtja ja teadlikkuse õpetaja. Ta töötab oma erakliinikus, viib läbi Ingvar Villido loodud Teadliku Muutuse Kunsti kursuseid ning on arendanud ettevõtetele ja gruppidele suunatud online koolitusplatvormi Wellness Orbit, ühendades sellega vaimse vormi ning teadlikkuse rakendamise algteadmised. Helena võtab sõna teadlikkuse ning pro-aktiivse vaimse vormi teemadel. Loe artikleid (4)