Soolokarjääri alustanud Solange’i & Blood Orange’i taustalaulja Ava Raiin: keegi ei ole kellelegi midagi võlgu

Ava Raiin

Reisi New Yorki saab tema küllust arvesse võttes üdini täis planeerida. Selle ülitiheda graafiku sees võib aga kindel olla, et linn üllatab oma inimeste ja võimalustega täiega veel su enda plaanidele otsa. Minu septembrikuine reis New Yorki hõlmas ka Meadowsi muusikafestivali ning algas märgiliselt ja muusikaliselt isiklikult juba linnaosa valikuga, kuhu Airbnb majutus hankida. Guugeldades jõudsin Bedford Stuveysantini, mis nagu selgus, oli hip hopi bossi ja oma ala professori Jay Z kodukandiks, kes ühtlasi oli ka festivali üks peaesinejaid. Juhtumisi lugesin samal ajal ka tema raamatut Decoded, kus Jay Z kulges mälestuses ja metrooga sõites oma kodutänavatel just selles samas kandis, kuhu olime korteri valinud. Seega kujunes me suurlinnareis üleni muusikakeskseks ja lemmikartistide (nostalgia)rohkeks.

Jay Z lajataski festivail poolteist tundi laivi sellise ühtse jõuga, et veel nädal hiljem tunnen end muusikalise kommuuni energiast laetuna. Nostalgiline oli ka Talib Kweli DJ set ja spontaanne tutvumine tema muusikust poja Amani Felaga. Amaniga suhtleme tänaseni muusikateemadel, jagan talle infot ägedate eesti artistide kohta, kelle muusikaga tutvuda. Eks näis, kas sünnib mõni koostöö, mille kulminatsiooniks uued ajatud rahvusvahelised hitid? Unistada mulle meeldib!

Liisi Voolaid

Liisi Voolaid toimetab igapäevaselt muusika- ja kommunikatsioonivaldkonnas, toetades kodumaiseid artiste, ettevõtmisi, üritusi ja teeb kaastööd meediaväljaannetele. Suure osa oma ajast veedab Liisi ka DJ rollis, mängides mõnusatele inimestele enda lemmikmuusikat, mille ühisnimetajateks on soul, funk, mahe värskus ja maailma tummiseima gruuvi aluseks olev pill – basskitarr. Liisi kirjutab Edasile muusikast ja sellega seotud inimestest, püüdes tuua nende olemust lugejatele lähemale. Ja inspireeruda. Loe artikleid (80)