Iiris Viirpalu: ühiskonnast ja kunstist, lõimumisest ja loomisest. Intervjuu Mari-Liis Lille & Paavo Piigiga

Mari-Liis Lill I Foto: Ilmar Saabas, Delfi

Näitleja-lavastaja Mari-Liis Lill ja dramaturg-lavastaja Paavo Piik on tänases teatris toonud pilgud dokumentaalžanrile, tuues lavale reaalsete inimeste depressioonist rääkivad lood töödes „Varesele valu“ ja „Harakale haigus“ ning tõstatades eestivenelaste ja ühiskondliku lõimumise teemad lavastuses „Teisest silmapilgust“. Sel hooajal on ETV ja ETV+ ekraanil nende loodud telesari „Meie Eestid“, kus endale olulisi paiku tutvustavad ja oma isiklikust Eestimaast kõnelevad Vene teatri näitlejad. Edasi kaasautor Iiris Viirpalu kohtus nendega ühel varasügisesel päeval, et teha juttu kultuuri ja ühiskonna kokkupuutepunktidest.

Mis teid autoritena looma ärgitab? Kas mõni laiema ühiskondliku probleemi tajumine või konkreetne isiklik kogemus? Või mõlemad sümbioosis?

Iiris Viirpalu

Iiris Viirpalu on lõpetanud semiootika ja kultuuriteooria magistri ning tegutsenud aastaid nii kultuurikorraldaja kui ka vabakutselise kriitikuna. Ta on kirjutanud arvustusi, arvamusartikleid ja teinud intervjuusid kultuuriväljaannetele. Iiris on Edasi kultuurirubriigi kaasautor. Loe artikleid (51)