Ain Mihkelson: kapist välja ehk “Pehmo pihtimus“

Kord sündis ühes kuningriigis poisslaps nimega Ain, kellele jumalad andsid kaasa hoolivad vanemad, hea õnne, natuke mõistust ja kidura kehaehituse. Üks sorts aga pani poisile peale loitsu, mis pidi tooma talle samaväärselt õnnega ka kannatusi, kuni poiss need ühel hetkel ületab. Selleks peab ta läbi tegema rea katsumusi, et puhastuda ja jõuda enda päris olemuseni. Enne seda on tal määratud käia mööda käänulisi radu, mis toovad nii kogemusi, tarkust ja rikkust kui ka kannatusi ja pettumisi.

Ilmselt seetõttu oligi poiss juba noorest peast natuke imelik – kaldus nukrameelsusele, hoidis omaette ja huvitus rohkem lugemisest kui teiste poistega kaklemisest. Kooli minnes viis loits ta kokku kurja nõiaga, kuid sellest lahingust väljus ta võitjana, võttes kaasa nii haavad, millega sai täiskasvanunagi tegeleda, kui ka teiste kannatuste mõistmise ja taipamise. Samuti teadmise, kui väärtuslikud võivad olla kannatused ning milline vägi on kohaloleku ajatus jõus.

Ain Mihkelson

Ain Mihkelson on elukutseline coach ja mentor. Ain viib läbi visioonirännakuid ja erinevaid enesearenguga seotud töötubasid. Tema missiooniks on toetada inimesi päris elu loomisel ja oma kutsumuse järgi elamisel. Loe artikleid (14)