Kaidi Laur: armastuse müstika – miks valida kannatus, kui on võimalik valida rõõm?

Foto: Raxon Rex, Flickr, Creative Commons

Mis on armastus? Mida tähendab olla armastatud? Või armastada? Minu nägemus armastusest jaguneb kaheks. Üks on jumalik ehk armastus kui miski, millest kõik saab alguse, nn looja. Teine on inimlik, mis baseerub tegevusel ehk inimlikul valikul. Inimlik valik jaguneb omakorda kaheks. Üks tegevus on armastada ja teine on armastust vastu võtta.

Ma arvan, et me kõik oleme armastanud ning kujul või teisel armastatud. Inimese probleem ja õnnistus on, et me võtame kõike isiklikult. Näiteks võtame isiklikult, kui kellelgi on paha tuju. Eriti, kui kellelgi on vajadus kuidagi spetsiifiliselt kommenteerida. See nõuab suurt teadlikust end teistest eraldada ning uskuda, et peaagu mitte miski, mida teised teevad, pole isiklik.

Kaidi Laur

Kaidi Laur on praktiseeriv terapeut, aimekirjanik, blogija, joogaõpetaja, stuudio City Yoga üks omanikest ning unistajast tervemõistuslik hedonist. “Inimene ja inimeseks olemine siiralt huvitab mind. Eriti mahlase ja vaimuka elu ning elamise kontekstis. Kirg elu mõista, kogeda ning nautida väljendub mu mõtisklustes ja töös.” Kirjutan Edasi keskkonnas teemadest, mis mind parasjagu on endasse haaranud. Enamjaolt on need tähelepanekud inimestelt, kellega kohtun teraapiaruumides, infokillud meditatsioonidest või reaalne elukogemus, mis võiks Edasi lugejate argipäeva inspireerida või mõttetööd ergutada. Loe artikleid (32)