Podcast “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” – Peep Aaviksoo: emotsionaalsel keskkonnal on sügav mõju meie edukusele & heaolule

Psühholoog ja koolitaja Veiko Valkiaineni juhtimisblogi ja podcasti seekordseks vestluskaaslaseks on pikaajaline tippjuht ja täna executive coach’ina tegutsev Peep Aaviksoo, kellega räägitakse, milline on Eesti juhtimismaastik laiemalt ja mida on võimalik teha, et siinset juhtimiskvaliteeti tõsta.

Peep Aaviksoo on juhtinud börsiettevõtteid Norma ja EMT, olnud Tallinna abilinnapea, kuulunud Eesti Energia, Tallinna Sadama, Liviko, Elektriraudtee ja mitmete teiste ettevõtete nõukogudesse. Hetkel toimetab ta EBS Juhtimiskoolituse Keskuse juhataja ja EBS Group juhatuse liikmena.

Mõtteid vestlusest

  • Üldisest hoiakust. Ma ütleksin, sellises küpses eas nagu ma juba olen, et juhtidena peaks meis olema rohkem headust ja positiivsust. Me oleme kuidagi natuke küünilised ja kipume pigem rõõmu tundma, kui kellegil päris nii hästi ei lähe — me oleme sarkastilised, ma isegi ütleks. See on sellise vinge mehe stiil, kui sa oled teatud mõttes sarkastiline karakter. Nimetamata mõnda konkreetset ärilehte, kui seal ilmuvatest artiklitest 90% on pigem negatiivse alatooniga, siis see ei ole see, mis aitab keskkonna arengule kaasa. Meil on väga palju väga tublisid tegijaid, kellest me pole kuulnudki.
  • Keskkonna tähtsusest. Keskkond, kus sa suure osa oma päevast pead, või paremal juhul tahad, viibida, peaks olema sulle inspireeriv, sinu energiat võimendav, mitte sinu energiat summutav. Selles saame kõik üksteisele toeks olla ja tegevusõhkkonnale kaasa aidata.
  • Mõnus nöök on OK. Aga see ei tohi olla solvav, see ei tohi olla inimese positiivset energiat alandav. Omavahel me ju lõõbime kõik, aga see viis, kuidas sa seda räägid, võib avaldada väga erinevat mõju; ta võib, kas panna sind tegutsema või panna sind kaitseasendisse. Tihtipeale, kui tuleb sisse võtta kaitsepositsioon, siis see ei ole hea märk. Rohkem headust ja positiivsust.

Veiko Valkiainen

Juhtimisblogi ja podcasti “Juhtimiskvaliteet on konkurentsieelis” eestvedaja Veiko Valkiainen on psühholoogia ja psühhoteraapia alase hariduse ning üle 15-aastase juhtimise arendamise alase töökogemusega professionaal, kes keskendub oma töös meeskondade tulemuslikkuse kasvatamisele läbi juhi ja tema tiimiliikmete mõtte- ja käitumismustrite muutmise. Loe artikleid (81)