Podcast “Hakkame tegutsema! – Kairit Peedimaa

“Hakkame tegutsema” on podcast inimesele, keda huvitab ettevõtlus, areng ja kes soovib kuulata teiste tegusate inimeste lugusid. Seekordse saate külaline on Kairit Peedimaa, kes alustas ettevõtlusega paar aastat tagasi. Ta toodab paljudele kindlasti tuttavat Traveler’s Friend vinnutatud liha. Hoolimata oma praegusest tegevusest polnud Kairitil varem mingit plaani ettevõtlusega tegeleda.

Mõtteid vestlusest

  1. Ettevõtlusega alustamisest. Asusin elama uude kohta, aga ei leidnud sealt enda kvalifikatsioonile vastavat tööd. Kuna mulle toit väga meeldib, siis jätkasin toitlustusteemaga ja hakkasin korraldama toiduteemalisi koolitusi. Sellega kogusin kapitali.
  2. Idee leidmisest, millega tegelda. Ma otsisin ideed, mida teha päris jupp aega. Kokkuvõttes see idee lihtsalt jõudis minuni. Lihtsalt kulgesin ja vaatasin, kuhu tee viib – kui sihti pole, siis on kõik teed õiged. Kuna mulle endale väga maitses vinnutud liha ja siis proovisin seda kodus teha, segasin maitseained kokku, proovisin ja leidsin, et vau! see on väga hea! See oli tegelikult tegelikult väga random-asi.
  3. Kuidas ettevõtlus mind on muutnud? Kui ma varasemalt mõtlesin, et need tööandjad on igavesed tõpranahad, siis praegu mõtlen, et – ai, need töötajad tahavad ainult kodus logeleda ja saaks veel raha ka selle eest. Nüüd, potentsiaalse tööandjan näen asju natuke laiemalt ja oskan inimeste suhtumist hinnata teistmoodi.
  4. Mida ettevõtjaks olemine on veel kaasa toonud? Mulle hullult meeldib oma aega ise planeerida. Kui ma tahan, teen kasvõi õhtul kell 10 tööd, minu töö ei ole kellast kellani ja mulle sobib see suurepäraselt.
  5. Kas kõik inimesed peaks hakkama ettevõtjaks? Kindlasti mitte, selleks peab mingi tahe ja soodumus olema. Mulle on öeldud ka, et kuidas sa julged? Oma äriga kaasneb hästi palju vastustust, sa paned ju oma nime mängu. Oma nimega vastutad iga tehingu eest. See vajab harjumist.

“Hakkame tegutsema!” on podcast, mida veab noor ettevõtja Indrek Põldvee.