Alex Ljadov: hektiline tavaline tööpäev. Behind The Scene

Paar nädalat tagasi toimus New Yorki kirevas Harlemi linnaosas pildistamine Briti ühe mainekama moeajakirja Love Magazine jaoks, teemaks Romeo ja Julia ja fotograafiks Londonis laineid lööv 26-aastane Eesti oma Aleksandra Podburtnaja, kes on kaks aastat saanud oma oskusi lihvida moemaailma tipu David Sims’i käe all. Kuigi üldiselt ei tohi tööprotsessi filmida, püüan lühikese videoga edasi anda seda, kuidas photoshoot välja näeb.  Loodan, et see annab põgusa ülevaate tollest hullumeelsest päevast, on lugejale ajaviiteks põnev vaadata ning annab mõningase ettekujutuse protsessist seestpoolt.

Arvatavasti on moetööstusest eemalseisval inimesel eelarvamus, et võttepäevad on eriti glamuursed, kuid reaalsus on hoopis teine. Tihti pole tiimil aega isegi korralikku söögipausi teha, kuna aeg on limiteeritud ning kõik riided peavad pildistatud saama.

Seekord oli väljas üle kolmekümne kraadi ning pildistasime sügis-talviseid riideid. Enamus aja veetsimegi põletava päikese käes õues higistades ja outfit‘e vahetasin näiteks McDonaldsi vetsus. Tegelikult ma eelistan seda stsenaariumit palju rohkem, kui talvel miinuskraadides suvekleite kanda.

Kui mõelda, mis on minu jaoks photoshoot’ide juures kõige suurem n-ö katsumus, siis see ongi kuumus ja riiete vahetamine ebatavalistes kohtades. Mõnikord muidugi ka see, kuidas on läbisaamine tiimiga, sest omavahelisest klapist sõltub töö tulemus.

Samas, kui oled professionaal, siis ei tohiks inimeste isikupära sind mõjutada.

On ju tihti ka tööl nii, et sulle ei meeldi boss või tal on ebanormaalsed nõudmised, aga sa pead ikka neid täitma, sest ta su boss ja töö peab päeva lõpuks edukalt tehtud saama. Seega, kui sulle meeldib su töö, siis sa naudid seda ning see ongi kõige tähtsam.

Love Magazine’i jaoks tehtud Romeo ja Julia photoshoot võttis aega terve päeva ja kõik oli äärmiselt hektiline ning ma arvan, et see peegeldub ka nähtavast vlogist. Asukohti oli meeletult palju ja seetõttu oli üksjagu jooksmist, mistõttu mul polnud võimalust kõiki kohti filmida. Pildistamise stilistikat tegi USA hetke kuumima naisräppari Cardi B isiklik stilist ja räppari uusim hitt Bodak Yellow kõlab ka vlogi taustaks.

Stay fab, Alex
instagram@alexandraelizabethljadov
snapchat@alexandraljadov
2satans

Alex Ljadov

Alex Ljadov on maailmarändur, kelle reisikohver paikneb hetkel boheemlaslikus West Harlemi korteris. Aeg-ajalt kirjutab ta Edasile oma tegemistest modellimaailmas ja kreatiivsest elust originaalsuse mekas New York’is. Loe artikleid (19)