Foto: “Motherroad”Route 66 mälestused

Route 66 I Foto Kaupo Kikkas

Ameerika ja road trip on lahutamatud nagu burger ja friikartulid. Kui läbi mingi stereotüübi peaks proovima Ühendriike kirjeldada, siis see võiks olla vabaduse tunne, mis on ühendanud inimesi usupõgenikest kuni moodsate petrolhead’ide ja relvahullude neokauboideni. Eks need kõik on Metsiku-Lääne kihistised, kuid mõjutavad suuresti kogu rahvast ja ei saa unustada, et algselt oli kogu kontinent eurooplastele üks metsik lääs. Mis võiks olla veel parem viis püüda seda kõike natukenegi tunnetada sõites mööda kõikide teede ema – Route 66’i. Või siis mitte.

Tõdemuseni, et mõistlikum on see retk oma fantaasiamaailmas ette võtta, ei kulunud just palju aega. Aastaid tagasi ei pööra ja kuigi tänase turistiatraktsioonina on mother road endiselt populaarne teekond, on sinna teele jäänud alles vaid üksikud lõigud, mis kõnelevad selle romantilisest minevikust ja suures enamuses katab seda kiirtee.

Kaupo Kikkas

Kaupo Kikkas on fotograaf ja kunstnik. Maailmas on enim tunnustust leidnud tema portreed muusikutest, mida on avaldanud enamik suuremaid väljaandeid. Tundliku loomuga kunstnikuna on tal käsil projektid Mõisakülast Amazonaseni. Loe artikleid (6)