Kaidi Laur: kes meid keelab?

Foto: Sabine Mondestin, Creative Commons

Üks mu joogaõpilastest küsis: “Kaidi, telekas räägiti, et kui sööd liha, siis sa ei tohi mediteerida. On see tõsi?” Mul tõusevad kõik ihukarvad püsti taoliste väidete peale. Kes seda on öelnud? Jumal? Millal? Läbi kelle? Pean tunnistama, et olen jõudnud punkti, kus ma ei kahtle kõrgema olemasolus, aga kahtlen õpetustes, mida tõsiste nägudega edastatakse, eriti, kui seda tehakse ainutõena.

Kahtluse istutas minusse mõtisklus, et valgustumise tagaajamine kõlab väga ego teemana. Samas, iroonilisel kombel õpetavad paljud valgustumisõpetused sind just egost loobuma.

Kaidi Laur

Kaidi Laur on praktiseeriv terapeut, aimekirjanik, blogija, joogaõpetaja, stuudio City Yoga üks omanikest ning unistajast tervemõistuslik hedonist. “Inimene ja inimeseks olemine siiralt huvitab mind. Eriti mahlase ja vaimuka elu ning elamise kontekstis. Kirg elu mõista, kogeda ning nautida väljendub mu mõtisklustes ja töös.” Kirjutan Edasi keskkonnas teemadest, mis mind parasjagu on endasse haaranud. Enamjaolt on need tähelepanekud inimestelt, kellega kohtun teraapiaruumides, infokillud meditatsioonidest või reaalne elukogemus, mis võiks Edasi lugejate argipäeva inspireerida või mõttetööd ergutada. Loe artikleid (32)